Riigijuhtide erirong häiris rongiliiklust

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigijuhid saabusid eile Koidula raudteepiiripunkti avamisele erirongiga. Esiplaanil president Toomas Hendrik Ilves.
Riigijuhid saabusid eile Koidula raudteepiiripunkti avamisele erirongiga. Esiplaanil president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann / Postimees

Koidula raudteepiiripunkti avamisele Tallinnast sõitnud riigijuhtide erirong muutis laupäeval kaubarongide graafikut. Õnnetult jäi erirongi lõksu ka hommikune Viljandi-Tallinn rong.

«Kaubarongide graafikut joonistati natuke ümber, aga neil pole suurt vahet, kas pool tundi varem või hiljem teele asuda,» ütles Eesti Raudtee pressiesindaja Urmas Glase.

Hullem lugu juhtus varahommikuse Viljandi suunalt saabunud Edelaraudtee reisirongiga, mis pidi Balti jaama jõudma 9.08, kuid takerdus valemanöövri tõttu Tallinn-Väikse jaamas. Kuni valele teele pööranud Viljandi rong ümber manööverdas, tuli tal Glase sõnul tõesti oodata erirongi väljumist.

Lõpuks jõudsid Viljandi rongiga Tallinna tulnud Balti jaama tund aega hiljem ehk Edelaraudtee infotelefoni kinnitusel 10.08.

Koidula piiripunkti avamisele kiirustanud erirong tegi teel paariminutilised peatused Tartus ja Oraval ning jõudis veidi rohkem kui kolme tunniga pealinnast Lõuna-Eestisse Vene piirile.

Koidulasse reisinud mitmesaja külalise seas olid nii president Toomas Hendrik Ilves, peaminister Andrus Ansip, Euroopa Liidu transpordivolinik Siim Kallas, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles