Küsitlus: Merkeli partei kaotas kodukoha parlamendis kohti

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksa kantsleri Angela Merkeli erakond Kristlikud Demokraadid kaotas kantsleri kodukohaks oleva liidumaa parlamendivalimistel olulisel määral toetust.

Mecklenburgi ja Lääne-Pommeri liidumaa valimisjaoskondades inimesi küsitlenud telejaama ARD andmeil hääletas Merkeli juhitud Kristlike Demokraatide poolt 24 protsenti valijatest, vahendab BBC News.

2006. aastal oli erakonnal toetajaid 28,8 protsenti.

Küsitluse järgi sai enim toetajaid sotsiaaldemokraatlik erakond, mille poolt hääletas 37 protsenti vastanutest. Kolmas oli vasakäärmuslik erakond Linke, mida toetas enda sõnul 17 protsenti valijatest. Rohelised kogusid küsitluse põhjal 8,5 protsenti häältest.

Vaatlejate hinnangul on Merkeli partei populaarsust vähendanud eurotsooni kriis ja Saksamaa majanduslik toetus Kreekale ning teistele võlgades riikidele.

Liidumaa parlamendivalimisi peetakse üleriiklike valimiste peaprooviks, need ootavad Merkelit aga 2013. aastal. Analüütikud usuvad, et kristlike- ja sotsiaaldemokraatide «suur koalitsioon», mis on võimul 2006. aastast, jätkab valitsemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles