Lauristin: Eesti võiks olla Läänemeremaade liitja

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Inimarengu aruande peatoimetaja Marju Lauristini hinnangul võiks Eesti teistest Balti riikidest edukamana mitte viimaseid hüljata ja üksi läände pageda, vaid aidata hoopis Läänemere ida- ja läänekalda vahel valitsevat lõhet ületada.

«Vaadates, et Eesti on jõudnud teistest Balti riikidest ühes-teises asjas ette, siis see ei ole ainult uhkuse asi, vaid ka kohustus ja võlg. Peame seda tunnetama, ei saa olla uhked naabrid, kes tõmbavad pea selga,» rääkis Lauristin aruande esitlusel täna rahvusraamatukogus.

Tema sõnul on natuke ka märke sellise koostöö vajalikkuse tunnetamisest – näiteks see, et Läti uue presidendi esimene visiit oli Tallinna, ning seekordse aruande autorite kolme Balti riiki hõlmav meeskond.

Lauristini sõnul oleks Eesti võimalus olla selle koostöö eestvedaja. «See meeskond koos saavutaks rohkem,» rääkis ta. «Jõuaksime 20 aasta jooksul sinna, et ei pea rääkima lõhest Läänemere piirkonnas, vaid saame rääkida ühtsest Läänemere piirkonnast.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles