Toila valla teid hooldab volikogu juhi firma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine teehooldus.
Talvine teehooldus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ida-Virumaal Toila vallas tegeleb teede talihooldusega OÜ Voka Trans, mis kuulub sajaprotsendiliselt Toila volikogu esimehele Kalle Lehismetsale, ent vallavalitsus siin korruptsiooniohtu ei näe.

Toila volikogu esimees Kalle Lehismetsa sõnul on tema firma vallas juba neli aastat teid lumest puhtaks lükanud ning leping sõlmiti ammu enne seda, kui temast tänavuse aasta algul volikogu esimees sai, kirjutab Põhjarannik.

Küsimusele, kas säärases olukorras pole tegemist huvide konfliktiga, vastas Lehismets, et ta ei oska seda öelda, ent sellisel juhul jääksid paljudes väiksemates omavalitsustes vajalikud tööd ja teenused tegemata.

Toila vallavanem Tiit Salvan kinnitas, et kuigi Lehismets on volikogu esimees, pole tema ega ta firma saanud mingeid eeliseid.

Vallavanema sõnul on nii suvise kui talvise teehoolduse maht aastas kokku umbes 350 000 400 000 krooni ning tegu ei ole miljonitega nagu suurtes linnades. Ta lisas, et vallavalitsuse seisukohast selles loos korruptsioonist rääkida ei saa.

Nii Lehismets kui Salvan kinnitasid, et väikestes valdades on avalike teenuste pakkujaid sageli raske leida. «Sa pead kas ettevõtjana tegevuse lõpetama või ei kandideeri valimistel,» rääkis Lehismets tegusate inimeste nappusest väikeses vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles