Rondik: õppeaasta keskel ei saa koolivõrku reorganiseerida

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arutelu õpetajate palgatasemete üle.
Arutelu õpetajate palgatasemete üle. Foto: Priit Simson

Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Sven Rondik rõhutas haridusminister Jaak Aaviksoo ettepanekust õpetajate palgatõusu probleemi lahendamiseks rääkides, et pikas perspektiivis võib see töötada, aga õppeaasta keskel ei saa ju koolivõrku reorganiseerida.

«Minister teatas täna, et vastavalt riigieelarve võimalustele ja valitsuse otsusele õpetajate palka ei tõsteta,» rääkis Rondik Postimees.ee'le.

«Kui küsisime, palju õpetajate 20-protsendiline palgatõus maksma läheks, seda öelda ei osatud, pakuti pärast umbkaudseid arvutusi, et 34,5 miljonit eurot. Summa on muidugi suur, aga selle leidmine eelarvest kindlasti mitte võimatu,» uskus Rondik.

«Minister tegi ülesandeks omavalitsustele, et need vaataksid oma võimalused üle, et mida annaks teha,» sõnas Rondik.

Hariduse kaudu teostatud haldusreform?

Ta oli skeptiline haridusminister Aaviksoo ettepaneku suhtes, et õpetajate palka saaks tõsta koolivõrgu optimeerimise abil. «Missugune omavalitsus loobuks oma koolist?»

«Sisuliselt on see idee haldusreform hariduse kaudu,» sõnas ta. «See võib anda kaugemas perspektiivis tulemusi, aga poole õppeaasta pealt ei saa ju koolivõrku reorganiseerida!»

«Praeguste kokkusaamiste mõte on ju seadusest lähtuvalt otsustada ära õpetajate palganumber, mis peab hakkama kehtima alates 1. jaanuarist 2012,» meenutas haridustöötajate liidu juht.

«Järgmisel kohtumisel 19. septembril peaksid omavalitsused rääkima, mida nad tegema hakkavad. Pole välistatud, et lahendust neilt kohtumistelt ei tule ning peame oma nõudmistega pöörduma otse parlamendi poole, kui see hakkab riigieelarve eelnõud menetlema,» rääkis Rondik.

«Meie oma nõudmistest ei tagane,» lubas ta. «Tänase päeva seisuga on tulemus null, eks näis mis edasi saab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles