Reporter.ee: koolilapsed tellivad posti teel narkootikume

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep .
Kanep . Foto: Caro / Scanpix.

Üha sagedamini on tollitöötajad avastanud kirjade seest kanepiseemneid ja tihti on nende tellijateks alles keskkoolis käivad noored.

«Nende hulgas on väga palju keskkooliõpilasi,» rääkis tolli- ja maksuameti peaspetsialist Esta Rodrik Reporter.ee'le. «Nad kasvatasid seda kanepit ise.»

Teine suur riskigrupp on aga Eestisse tulnud vahetusüliõpilased.

«Neid (kanepiseemneid) on püütud peita küll sokkide sisse, küll sõrmkinnaste sisse ja seda tegid lausa Hollandi firmad,» kirjeldas Rodrik. «Nad panid kanepiseemned koos pisikese pakendiga aiatöö jaoks mõeldud kinnastesse.»

Interneti teel tellitavatest keelatud kaupadest on tehnika poolelt aga hitt-tooteks saanud Hong Kongis tehtud mp3-mängijad, teatas uudistesaade.

«Hong Kong läheb meil kõik läbi röntgeni, absoluutselt kõik,» kinnitas Rodrik. «Sealt tuleb tehnikat, mida meil maale ei lubata, kuna need ei vasta Euroopa Liidu nõuetele.»

Tolli- ja maksuameti peaspetsialisti sõnul saabub sealt ka palju võltsitud kaupa.

Tolli kinni jäänud kaupadest moodustavad mp3-mängijad 90 protsenti. Kogu tehnika, mis ei sobi Euroopa turule, saadetakse tagasi. Võltsitud kaup aga läheb hävitamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles