Reisija avas Air Balticu lennukil vahetult enne õhkutõusu varuväljapääsu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Juku-Kalle Raid

Täna lennufirmaga Air Baltic Riiast Armeeniasse lennanud riigikogulane Juku-Kalle Raid kirjeldas Facebookis, kuidas vahetult enne lendu avas üks reisija lennuki avariiväljapääsu ukse.

«Lennuk hakkas õhku tõusma, kui üks kaht suurt kilekotti omav erakordselt juhmi näoga päss tõmbas kangist ja avas lennukil keskmise avariiväljapääsu,» kirjutas Raid. «Stjuuardessid - selle asemel, et kiirelt piloodile teatada - vehkisid kätega ja küsisid lollakalt vanamehelt küsimusi nagu «Zatšem dver otkrõvali» (miks uks avati).»

«Edasi tulid mingid Air Balticu spetsialistid, kes hakkasid väljapääsu sulgema, aga see oli katki ja enam kinni ei jäänud, vaid kukkus hoopis eest ära,» kirjeldas Raid.

Riigikogulase sõnul tõstsid spetsialistid ukse ette tagasi ja jahmerdasid selle kallal tunnikese, enne kui uks enam ära ei kukkunud.

«Tegin asjast pilti ja siis tuli vastik stjuuardess ning üritas mul pildistamist ära keelata. Saatsime ta muidugi pikale lainele, aga tema andis märku, et võib meid lennukist välja tõsta,» rääkis Raid.

Raidi sõnul aga jäeti mees, kes avariiväljapääsu oli avanud, rahulikult lennukisse istuma. «Mitte midagi ei tehtud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles