Lihapallisupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihapallisupp
Lihapallisupp Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

30 min

u. 420 kcal

250 g veisehakkliha (sobb ka kalkuni või kanahakkliha)

1,5 dl hakitud lehtpeterselli

2 küüslauguküünt, purustatud

2 sl oliiviõli

2 sibulat, hakitud

1 punane paprika, tükeldatud

2-3 sellerivart, tükldatud

1 purk e. 400 g konserveeritud hakitud tomateid

4 dl kanapuljongit + 4 dl vett

1,5 dl väiksevormilist pastatoodet (risoni või vermicelli)

1 purk e. 400 g konserveeirud valgeid ube (sõelal külma veega läbi loputatud ning nõrutatud)

1,5 dl külmutatud rohelisi herneid

Sega  hakkliha, petersell(jäta pisut supile puistamiseks) ja 1 purustatud küüslauguküüs. Maitsesta soolaga ning vormi teelusika abil väikesed pallikesed. Kuumuta suuremal pannil õli ja prae pruunikaks ja tõsta ootele. Lisa samale pannile sibul, ülejäänud küüslauk, paprika ja seller. Prae u. 6 minuti jagu ning vala pannile tomatikonserv, puljong ning vesi. Kuumuta keema ja lisa pastatoode ning lihapallid. Keeda kuni pasta pehme. Lõpetuseks kalla hulka oad- herned jning keeda suppi veel paar minutit. Serveeri krõbeda saia ning hakitud peterselliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles