Koera väidetav näljasurm tõi omanikule uurimise kaela

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerakuut
Koerakuut Foto: Sille Annuk

Viljandi politseisse laekus avaldus, kus Mõisaküla linna elanikku kahtlustatakse selles, et ta jättis koera ilma toiduta, mille tagajärjel loom suri.

«Meile tuli teade koera kohta 1. septembril ja juba õhtul tegime pöördumise politseile,» rääkis Eesti Loomakaitse Seltsi liige Maaja Mäll, kelle poole pöördusid loomaomaniku sugulased.

«Nad olid sinna sattunud ja avastanud, et kahest koerast üks oli puuris ja surnud,» rääkis Mäll. «Nende arvamuse järgi võis ta surnud olla juba mitu päeva, sest korjus ei haisenud enam, vaid oli juba kuivama hakanud. Igasugune söök ja jook tal puudus.»

Teine, emane koer, oli koos kahe 1-kuu vanuse kutsikaga ja temagi seis oli raske. Ta oli pikali kukkunud ja teda tuli kanda. «Kuna ta kinni ei olnud, siis oli ta mingisugust sööki-jooki kätte saanud,» rääkis Mäll.

Ilmselt oli tegu krantsidega. Koer, kes suri, oli kaheaastane ja emane koer 12-aastane. Kutsikate olukord pidavat olema normaalne ning sugulased võtsid ellu jäänud koerad enda hoolde.

Omaniku kohta täpset infot pole. Mälli sõnul on teada, et ta on Mõisaküla elanik, meesterahvas, kel on alkoholiprobleemid. Ta polnud neil päevil, mil loom suri, ka reisile läinud, vaid ilmselt viibis linnas.

«See on äärmiselt julm looma kohtlemine ja loodame, et selle teo kordasaatja saab karistada,» ütles Mäll.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust. Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina ütles, et kriminaalmenetluse käigus selgub, kas avalduses kirjutatud info vastab tõele või mitte. Samuti selgub siis looma surmapõhjus. Kahtlustatavana ei ole 7. septembri seisuga kedagi üle kuulatud.

Kriminaalasja alustati karistusseadustiku looma julma kohtlemist käsitleva paragrahvi järgi (§ 264 lg 1 p 3). Süüdimõistmisel saab kohus selle kuriteo toimepanemise eest karistada rahaliselt või kuni üheaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles