Narva volikogu asejuht nimetas eestikeelset õpet toetavaid koole reeturiteks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnavolikogu aseesimees Larissa Olenina (Keskerakond).
Narva linnavolikogu aseesimees Larissa Olenina (Keskerakond). Foto: Raigo Pajula

Narva linnavolikogu keskerakondlasest aseesimees Larissa Olenina nimetas neid koole, mis olid nõus üle minema 60 protsendi ulatuses eestikeelsele haridusele, vene kogukonna, keele ja kultuuri reeturiteks.

Narva linnalehe Gorod 2.-8. septembri numbris ilmunud arvamusartiklis leiab Olenina, et kui Narva vene koolid oleksid ühte hoidnud, poleks valitsusel õnnestunud sundida neid eestikeelset õpet vastu võtma.

«Meie koolid ei oleks tohtinud loobuda vene keeles hariduse andmisest ja reeta niimoodi oma kultuuri, keelt ja kogukonda,» leidis Olenina.

«Kui kõik oleksid olnud ühtsed, oleks valitsus pidanud ilmselt juba õppeaasta alguses rahuldama Narva linnavolikogu taotluse ning meie koolid oleksid saanud rahulikult alustada õppeprotsessi uue õppekava järgi, keskendudes hariduse  kvaliteedile, selle asemel, et tegeleda iga hinna eest 60 protsendi ulatuses eestikeelse õppe kokkusaamisega,» kirjutas Larissa Olenina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles