Kaja Kallas peatab lapse sünni järel kolmeks kuuks riigikogu volitused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Lapseootel reformierakondlasest riigikogu majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas teatas, et kavatseb pärast lapse sündi volitused parlamendisaadikuna mõneks kuuks peatada.

Kallas kinnitas BNSile, et kavatseb pärast lapse sündi ning rasedus- ja sünnituspuhkust oma riigikogu liikme volitused peatada kolmeks kuuks, mis on ka seadusega võimaldatud miinimum. «Seega alates umbes veebruarist, mis tähendab, et töölt olen ära ainult kevadistungjärgu,» sõnas Kallas.

Riigikogu pressitalitus teatas BNSile, et saadik võib esitada riigikogu juhatusele avalduse peatada tema volitused kas seoses alla kolmeaastase lapse kasvatamise vajaduse või ajutise töövõimetusega. Otsuse volituste peatamise osas teeb riigikogu juhatus.

Kui Kallas oma volitused peatab, saab tema asendusliikmeks Terje Trei. Vastavalt seadusele peaks Kallase asendusliikmeks olema samas valimisringkonnas kandideerinud esimene asendusliikmeks registreeritud kandidaat, seega Andre Sepp.

Kuna Sepp on aga registreeritud juba riigikogu liikmeks Andrus Ansipi asendusliikmena ning kuna Reformierakonnal 4. ringkonnas rohkem registreeritud asendusliikmeid ei ole, saab asendusliikmeks üleriigilises nimekirjas kandideerinud esimene asendusliikmeks registreeritud kandidaat. Reformierakonna üleriigilise nimekirja alusel tuleks asendusliikmeks määrata Terje Trei, kes on nimekirjas kolmandal kohal. Maret Maripuu ja Raivo Järvi jäetakse vahele, kuna nad on juba riigikogu liikmed.

Kui Kallas oma volitused peatab, lõppevad tema volitused ka majanduskomisjoni esimehe ametikohal ning komisjon valib tema asemele uue esimehe.

Riigikogu pressitalituse andmetel ei ole Kallas kolmapäevase seisuga riigikogu juhatusele avaldust oma volituste peatamiseks veel esitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles