Gaddafi eitas põgenemist Nigerisse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muammar Gaddafi
Muammar Gaddafi Foto: SCANPIX

Liibüa diktaator Muammar Gaddafi eitas rahvusvahelises meedias ilmunud väiteid, nagu oleks ta põgenenud naaberriiki Nigerisse.

Väidetavalt Liibüa territooriumil viibiv kolonel nimetas Süüria televisioonis tehtud telefonipöördumises kuuldusi valeks ja psühholoogiliseks sõjaks. «Nad soovivad nõrgestada meie moraali. Pole mõtet raisata aega nõrgale ja alatule vaenlasele,» vahendas uudistevõrk AFP Gaddafi sõnu.

Gaddafi kinnitusel purustavad temale lojaalsed väed nii Liibüa rahvusliku üleminekunõukogu (NTC) kui ka NATO. Koloneli sõnul on alliansi nõrkuseks logistika. «Me oleme Tripolis ja kõikjal mujal valmis tõhustama võitlust rottide ja palgasõdurite vastu,» lausus Gaddafi nimetades oma vaenlasi koerakarjaks.

Liibüa uue juhtkonna kõrge ametnik Hisham Buhagiar teatas eile, et Gaddafi on arvatavasti lahkunud ühte naaberriiki, kas Tšaadi või Nigerisse. Üle Liibüa-Nigeri piiri on pagenud mitmed Gaddafi režiimi ametnikud, kelle seas on ka endine julgeolekuülem Mansour Daw.

Nigeri välisminister Mohamed Bazoum lükkas aga eile BBC-le antud intervjuus ümber väited, nagu oleks Gaddafi ja tema pojad Nigerisse põgenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles