Gruusiapärane salat punase kanaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusiapärane salat punase kanaga
Gruusiapärane salat punase kanaga Foto: Jaan Heinmaa

25 min

4 portsu

270 kcal

4 suuremat tomatit, sektoriteks lõigatud

1 pikk kurk, viilutatud

1 rohelise tsillipipra kaun

1 punt kõigist – punast (või rohelist) basiilikut, koriandrit, lehtpeterselli, murulauku, tilli

soovi korral paar oksa estragoni, hakitud

1 suurem (punane) mugulsibul, õhukeselt viilutatud

Kastmeks:

2 dl kreekapähkleid

2 rammusat küüslauguküünt, purustatud

soola-pipart

2 sl taimeõli

½-1 sidruni mahl

½ tl jahvatatud koriandrit

u. 3 sl vett

Mikserda kastmeained köögikombainis püreeks (mõned pähklitükid võivad ka terveks jääda).

Laota kaussi tomatid, kurgid, sibul ja maitseürdid, sega kergelt läbi. Nirista peale kaste.

4 kana rinnafileed või luuta kintsupala, või kanatiibu

4 sl adzikat

2 sl taimeõli

1 rammus küüslauguküüs, purustatud

Sega adzika, õli ning küüslauk ning määri sellega kanapalad. Grilli, prae pannl või küpseta ahjus kuldeks. Hoia 3-5 min. Fooliumis ning serveeri salatiga.

Kõrvale hammusta rohelist kibepipartJja värsket või üliga määritud ning grillitud lavasisaia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles