PMO graafik: kiiruskaamerad tabasid augustis vähem rikkujaid

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamerate tabatud rikkujate arv
Kiiruskaamerate tabatud rikkujate arv Foto: Lennart Rikk / Postimees.ee

Juba teist kuud on langenud kiiruskaamerate tabatud liiklusrikkujate hulk, kuid politsei hinnangul võis arvu mõjutada see, et mitmele kaamerale tehti hooldust.

Augustikuus saadeti kiiruskaamerate poolt tuvastatud lubatud sõidukiiruse ületamiste kohta kokku 5837 trahviteadet.

Politsei pressiesindaja Tuuli Annama sõnul oli rikkujaid suvekuudega võrreldes vähem, kuid aasta alguse talvekuudega võrreldes siiski endiselt palju rohkem.

«Osalt on augustis välja saadetud hoiatustrahvide arvu mõjutanud asjaolu, et sel kuul toimus mitme kaamera hooldus,» sõnas Annama.

Politseipatrullide poolt avastatud sõidukiiruseületamisi oli augustis varasemate kuudega samas suurusjärgus ning neid on kokku umbes 5200.

Seejuures on kõige enam (umbes 3000) kiirusületamisi 21-40 üle lubatu. 23 juhti on lubatud sõidukiirust ületanud enam kui 60 km/h.

Septembrikuus juhib politsei liiklejate tähelepanu ohutu sõidukiiruse valikule asulasisestel teedel.

Asulates on valdavaks inimvigastustega liiklusõnnetuste liigiks jalakäijaõnnetused ning sõidukiiruse valikul on suur roll nii õnnetuse vältimisel kui ka õnnetuse tagajärgede tõsidusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles