Ema soov tütrele vanglasse uimasteid viia tõi karistuse viiele naisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heroiin.
Heroiin. Foto: Wikipedia.org

Ema soov oma vangis viibivale tütrele uimasteid viia tõi Harju maakohtu kolmapäevase otsusega kriminaalkaristused viiele naisele, kellest osadel tuleb ka reaalselt vangi minna.

Kohus mõistis nii Laine (60), tema tütre Sirli (24), viimase sõbra Lillija (35) kui ka nende tuttavad Elena (49) ja Jekaterina (40) süüdi suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises ning mõistis neile erineva pikkusega karistused.

Reaalselt tuleb vangi minna Elenal, Sirlil ja Lillijal, kellest esimene sai kolme aasta ja kolme kuu, teine kolme aasta, kuue kuu ja 13 päeva ning kolmas kolme aasta, 11 kuu ja 23 päeva pikkuse vangistuse. Laine ja Jekaterina pidid vastu võtma kolmeaastase tingimisi vangistuse sama pika katseajaga.

Politsei uurimisandmetel said kuriteod alguse mullu juulis, kui Laine oli nõus vastu tulema oma Harku vanglas viibinud tütre Sirli ja viimase sõbra Lillija soovile tuua kinnipidamisasutusse uimasteid. Lainel aitasid sünteetilist heroiini hankida Elena ning Jekaterina.

Naised peitsid 0,85 grammi narkopulbrit kreemituubi ning Laine üritas seda vanglas oma tütrele üle anda. Vanglatöötajad leidsid aga uimastid üles ning naiste suhtes käivitati kriminaaluurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles