Kuressaarde tekkis hulkurkasside koloonia

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid.
Kassid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuressaare kesklinnas Uuel tänaval elav naisterahvas toidab naabrite meelehärmiks hulkuvaid kasse ja ehitab neile magamiseks varjualuseid, ise samas väites, et tema end nende loomade omanikuks ei pea ning need kassid tuleks hoopis magama panna.

Kassiarmastajaga ühes majas elava naabrimehe Hugo Inki sõnul haisevad neil hoovis kõik lillepeenrad, mis kassid veel ka segi kaabivad, ning kõige hullem on olukord kevadel, sest pärast lume sulamist ei ole õues kuhugi astuda, ilma et jalad roojaseks saaksid, kirjutab Saarte Hääl.

Sellise olukorra tekitamises süüdistab ta naabrinaist, kel on endal tuba kasse täis ja kes on samal ajal võtnud südameasjaks kõikide hulkuvate kasside toitmise ja neile magamispaikade meisterdamise.

Kuressaare linnavalitsuse heakorraspetsialist Heino Vipp pakkus naisele välja võimaluse, et kassid kiibistatakse ja steriliseeritakse ja tuuakse siis tagasi, kuid sellega naine nõus ei olnud ning ähvardas koguni politseiga.

«Ma ei lase kassil näljas olla, niikaua kui tema on elus. Mina tahan, et nad oleksid surnud, mitte ei kannataks külma ega nälga,» selgitas kasse toitev Meeta, kes oli igati nõus ettepanekuga, et Vipp korraldab tema hoovist kasside äraviimise ja magamapaneku.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles