Annetajad aitavad väikemehe Saksamaale ravile

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Mitmetes siselistides levinud üleskutse aidata väikest Saaremaa poissi Oskarit jäsemete kaasasündinud väärarengu ravimisel kandis vilja, sest lahkete annetajate toel saab väikemees peagi Saksamaale ravile sõita.

«Vajaminevad 2000 eurot on annetajate toel kokku saadud ja ma tahaksin kõiki toetajaid südamest tänada,» lausus Oskari ema Meie Maale. Ema sõnul jääb nüüd üle oodata veel, kas ka haigekassa toetab Oskari ravi Saksamaal.

Mitmes suhtlusringkonnas levis hiljuti elektronposti teel palve toetada võimalusel väikest Oskarit kas või viie euroga. Poisil on jäsemete kaasasündinud väärareng, mille tõttu on ta paremal käel on kaks sõrme, mis algselt olid kokku kasvanud, ning pöial. Vasak käsi on normaalne, kuid paremal jalal puudub laba. Vasakul jalal on kahe varbaga laba, mis on vales asendis. Mõlemal jalal puuduvad sääre osas pindluud.

Oskarit on opereeritud kolmel korral, kuid märkimisväärseid edusamme pole need operatsioonid andnud. Eesti proteesimeistritele tekitab Oskarile proteeside valmistamine suuri raskusi, kuna nendel puudub kogemus taoliste jalgadega. Ema palus toetust Saksamaal Oskarile spetsiaalsete proteeside valmistamiseks, et laps saaks normaalselt käima õppida. Proteeside minimaalne valmistamisaeg on kolm nädalat ja see aeg tuleb kohapeal olla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles