Kookosekala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kookosekala
Kookosekala Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

25 min

5 dl jasmiiniriisi, külma vee all loputatud ja nõrutatud

3 purki e. 3x u. 250 ml (“light”) kookosepiima

1 kimp värsket koriandrit, hakitud

4 x 200 g valge lihaga kalapala

1 punae tsillikaun, seemned eemaldatud, viilutatud

2 laimi riivitud koor,

4 cm jupp värsket ingverit, kooritud ja tikukesteks lõigatud

serveerimiseks laimimahla ja värsket koriandrit

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Eralda 1 ja ¾ dl kookosepiima kala jaoks. Kuumuta ülejäänud kookosepiim koos riisiga keema, madalda kuumust ning hauta kaane all 10-12 minutit kuni riis pehme. Tõsta pott tulelt ning hoia riisi veel kaane all 5-10 minutit. Sega siis juurde hakitud koriander.

Võta 4 tükki fooliumit, tõsta igale kalapala. Vala ülejäänud kookosepiim võrdsete osadena kaladele. Jaota peale tsilli, laimikoor ning inver. Mässi foolium kala ümber tihedalt kinni ning küpseta u. 12-14 minutit kuni kala küpse. Serveeri kookeseriisil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles