Kihiline kakuke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihiline kakuke
Kihiline kakuke Foto: Jaan Heinmaa

6 portsu

30 min. + 15 min jahutamist

2 pakki (2x500g) sügavkülmutatud lehttainast

4 dl tuhksuhkrut

3 spl passioni viljaliha või sidrunimahla

Täidis:

2,5 dl pima

3 munakollast

2-3 sl suhkrut

2 sl jahu

1 tl vanillisuhkrut

1,5 dl vahukoort

Vahele (soovi korral):

2, 5 dl hapukat moosi

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Torgi 2 tundi toatemperatuuril olnud tainaplaadid kahvliga kergelt läbi. Küpseta plaadid krõbedaks ning kuldseks. Jahuta restil.

Täidiseks kuumuta piim keema. Klopi munakollased suhkruga heledaks ning lisa jahu. Vala kuum piim vähehaaval ning ise segu kloppides munavahule. Tõsta segu uuesti pliidile ning  kuumuta madalal tulel 5-7 minuti jagu. Sega kreemi puulusikaga et kogu kraam põhja kinni ei hakkaks. Kui täidis puulusika seljale ühtlase kihi jätab, tõsta kastrul tulelt ning lisa vaniljesuhkur. Jahuta kreem, seda vahetevahel segades. Selleks et piimanahka ei tekiks aseta tükike toidukilet otse kreemi pinnale katteks. Seejärel tõsta täidis külmikusse. Vahusta koor ning sega seejärel see külmikutemperatuuril täidisega.

Tuhksuhkur sega passioni või sidrunimahlaga glasuuriks. Lao 3 lehttainaplaadid alusele ning jaota peale kiht täidist. Tõsta järgmine kiht ning täidis. Soovi korral määri keskmise kihi vahele, kreemi alla haput moosi. Saad klmekihilise tordi. Nirista peale glasuur ja purusta üks lehttainaplaat katteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles