Narva linnavõimud on eestikeelse gümnaasiumiõppe vastu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnavolikogu aseesimees Larissa Olenina (Keskerakond).
Narva linnavolikogu aseesimees Larissa Olenina (Keskerakond). Foto: Raigo Pajula

Narva linnavolikogu aseesimees Larissa Olenina kritiseeris koolidirektoreid, kes nõustusid eestikeelse gümnaasiumiõppega.

22. augustil vallandati Narva Kesklinna gümnaasiumi direktor Arno Timoškin, kellele pandi ametlikult süüks juhtimisprobleeme. Kuid Narva õpetajate seas levib ka versioon, et direktor kaotas koha, kuna ei toetanud volikogu taotlust säilitada Narva gümnaasiumides vene õppekeel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Narva linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Viktoria Lutus välistas direktori vallandamise poliitilised põhjused, ning väitis, et dokumentatsioon polnud korras ja lapsevanemad polnud rahul, ütles Lutus.

Narva linnavolikogu aseesimees Larissa Olenina väitnud, et koolidirektorid oleksid pidanud olema ühtsed - siis oleks valitsus ka toetanud volikogu nõudmist säilitada Narva gümnaasiumides venekeelne õpe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles