Neeme Raud: täna on Ameerikas erakordselt ranged turvameetmed

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs karmistati seoses 11. septembri terrorirünnakute aastapäevaga turvameetmeid
USAs karmistati seoses 11. septembri terrorirünnakute aastapäevaga turvameetmeid Foto: SCANPIX

New Yorgis viibiva ERRi korrespondendi Neeme Raua sõnul on 11. septembri rünnaku mälestustseremoonia praeguseks lõppenud, kuid üritused kestavad kogu päeva ning turvameetmed kogu riigis on täna erakordselt suured.

Kartus, et täna, mil kaksiktornide ründamisest möödub 10 aastat, võivad terroristid uusi rünnakuid korraldada, on pannud tänasele päevale väga nähtava pitseri, rääkis Raud saates «Aktuaalne kaamera. Nädal», vahendas ERR Uudised.

«See koht, kus ma olen, on üks maailma kõige turvatumaid paiku, kus viibis täna hommikul USA president. Et siia pääseda, pidin läbima kadalipu, selleks kulus umbes poolt tundi, sest kogu piirkond on politsei poolt ümber piiratud,» nentis Raud.

New Yorgi silla ja tunneli juures olid politseiautod, ükshaaval otsiti kõik veokid läbi, et nende lastiks ei oleks lõhkeaineid, sest väideti, et uus rünnak tuleb just veokiga, mis plahvatama pannakse, rääkis korrespondent.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles