Tööandjate keskliit toetab gümnaasiumihariduse reformi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Tööandjate keskliit toetab haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu korrastamise kava, mis võimaldaks suletavate nõrkade gümnaasiumite arvelt tõsta keskastme hariduse kvaliteeti ja maksta headele õpetajatele väärilist palka.

Keskliidu hinnangul võiks gümnaasiumide arvu vähendada kuni kolm korda. Seejuures tuleks eeskuju võtta kutseõppeasutuste ühendamise kogemusest. Kutsekoolide võrgustiku ümberkorraldamine on andnud oodatud efekti. Kutseõpe on täna majanduslikult oluliselt paremal järjel kui paljud kiratsevad gümnaasiumid.

Kuna Eesti panustab riigieelarvest haridusse piisavalt, kuid samal ajal jääb õpetajate palgatase liiga madalaks, siis on hariduse rahastamist vaja efektiivsemalt juhtida. Koolivõrgu liigne paisumine on muutunud probleemiks, millele ettevõtjad juhtisid tähelepanu ka Tööandjate Manifestis.

Jätkuvalt väheneb keskastmes õppivate õpilaste arv. Kuna koolid ise ei ole muutusteks valmis ja kohalikud omavalitsused pole suutelised gümnaasiumite võrku reorganiseerima, tuleks tööandjate hinnangul anda riigile suuremad volitused haridusmaastiku kujundamisel ja gümnaasiumid riigistada.

Eesti Tööandjate Keskliit esindab 1500 Eesti tööandja huve suhetes seadusandliku võimu, täitevvõimu ja ametiühingutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles