Ka lemmikloomadest kitsed tuleb arvele võtta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal Pihkva oblastis teatati Eesti ja Läti lähistel asuvas farmis lammaste ja kitsede rõugete puhangust. Foto on illustreeriv.
Venemaal Pihkva oblastis teatati Eesti ja Läti lähistel asuvas farmis lammaste ja kitsede rõugete puhangust. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk / Postimees

Saaremaal Valjala vallas Väljakülas Ärma talus lemmikloomadena kitsi pidav Malle Kadarik- Koivisto sai šokeeriva teate, et ta peab kitsedele märgid kõrva panema ning PRIA korraldusel teda kontrollimas käinud veterinaar andis selleks aega 1. novembrini.

«Ma ei hakka iialgi oma kitsekestele haiget tegema, et neile märgid kõrvade külge panna,» rääkis kitsepidaja Meie Maale ja lisas, et kui teisiti ei saa, siis riputab ta loomadele need märgid ketiga kaela.

«Kitsepidajal on rida konkreetseid kohustusi seoses loomadega ja kui ta neid ei täida, siis on ka sanktsioonid ette nähtud,» selgitas PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik.

Pressiesindaja kinnitusel loetakse kitsi igal juhul põllumajandusloomadeks, ükskõik mis otstarbel neid peetakse ja kasutatakse, ning nõuded kehtivad nii lemmikloomade kui ka oma tarbeks või müügiks toodangut andvate loomade kohta. «Nende loomade loetelu, mis on kohustuslik põllumajandusloomade registris registreerida ning igasugused üksikasjad registreerimiste, registri teavitamise, loomade märgistamise jne kohta, on sätestanud põllumajandusminister määrusega,» selgitas Maris Sarv-Kaasik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles