Kanaburger

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanaburger
Kanaburger Foto: Jaan Heinmaa

420 kcal

4-6 portsu

25 min + jahutamine külmikus 30 min

500 g kana -või kalkunihakkliha (võid valmistada ka ise, purusta tükeldatud fileed  köögikombinis)

1 sibul, hakitud või peotäis rohelist hakitud sibulat

1 tl magusat sinepit

1,5 dl hapukoort

1 sl ketsupit

1 sidruni  mahl ning riivitud koor

Burgeri jaoks: 1 punane sibul (sega sidrunimahlaga või ketsupiga), viilutatud, 4-6 burgerisaia (või muud meelepärast saiatoodet), salatilehti, meelepärast juustu, konservananassi või avokaadot vm. meelepärast lisandit.

Sega kausis hakkliha, 2 s hapukoort, ketsup, sidrunikoor, sinep ja hakitud sibul. Vormi märgade kätega 4-6 kotletti ning aset 30 minutiks külmikusse tahenema. Prae või grilli seejärel burgereid pannil mõlemalt poolt u. 6 minutit või kuni need küpsed. Tõsta fooliumi alla 5 minutiks. Pintselda saiade lõikepind õliga ning rösti või grilli need kergelt kuldseks. Tõsta igale saiapoolele portsuke hapukoort, aseta salatilehti, kotlett, lisand ning juust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles