Bulgaaria valitsusjuht tutvub Eesti e-valitsuse võimalustega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansipi kohtumine Bulgaaria peaministri Boyko Borissoviga 12. septembril 2011.
Peaminister Andrus Ansipi kohtumine Bulgaaria peaministri Boyko Borissoviga 12. septembril 2011. Foto: Valitsuse pressibüroo

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Stenbocki majas Eestis töövisiidil viibinud Bulgaaria peaministri Boyko Borissoviga, kõnelused keskendusid Eesti saavutustele info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonnas ning võimalustele kasutada Eesti kogemusi e-riigi ülesehitamisel Bulgaarias.

Boyko Borissov ütles, et Eesti e-teenuste tase on muljetavaldav ning käesoleva visiidi üks eesmärke ongi lähemalt tutvuda Eesti e-valitsuse poolt pakutavate võimalustega, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Ühtlasi avaldas peaminister Borissov soovi konkreetsemaks koostööks, et juba saavutatu põhjal leida uusi lahendusi e-riigi ülesehitamisel.

Peaminister Ansip tervitas Bulgaaria kutset ning nõustus, et info- ja kommunikatsioonitehnoloogia on üks perspektiivikamaid koostöövaldkondi.

«Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia on suure potentsiaaliga koostöövaldkond,» ütles Ansip. «Eesti saab vastavalt oma pikaaegsetele kogemustele pakkuda Bulgaariale abi nii ekspertide kui ka teadmiste näol.»

Ansipi sõnul on Eesti kindlasti valmis jagama oma kogemusi e-riigi ülesehitamisel. Ta avaldas lootust, et Eesti IT-spetsialistid haaravad avanenud võimalusest kinni.

Veel oli tänasel kohtumisel juttu majanduslikust olukorrast Euroopa Liidus ning Bulgaaria püüdlustest ühineda Schengeni ruumiga.

Ansip ja Borissov tõdesid, et nii Eestit kui ka Bulgaariat ühendab soov oma riigi rahandus korras hoida. «Oleme mõlemad konservatiivse eelarvepoliitika toetajad,» märkis Ansip.

Peaminister Ansip tunnustas ka Bulgaaria ettevalmistusi liituda Schengeni ruumiga. Ta ütles, et Bulgaaria on täitnud kõik tehnilised nõudmised Schengeniga ühinemiseks.

«Bulgaaria on teinud väga suuri jõupingutusi Schengeni reeglite täitmiseks,» ütles Ansip. «Ma loodan, et bulgaarlaste soov Schengeni alaga ühineda täitub peatselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles