Liibanoni röövi uurimises kodumaal arenguid pole

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni politseinikud eestlaste jalgratastega, mis leiti hüljatuna.
Liibanoni politseinikud eestlaste jalgratastega, mis leiti hüljatuna. Foto: SCANPIX

Riigiprokuratuurist öeldi Postimehele, et Liibanoni juhtumi kriminaalasi on endiselt menetluses ja praegu tehakse toiminguid, mida Eestis saab teha.

Milliseid toiminguid seoses Liibanonis röövitud eestlaste juhtumiga kodumaal tehakse, ei soovitud prokuratuurist öelda.

Edasine asjade käik võib riigiprokuratuuri hinnangul olla mitmesugune. Vähetõenäoliselt peetakse näiteks varianti, et kuriteo toimepanijad antakse Eestis kohtu alla.

Samas on võimalik, et Eesti kriminaalmenetlus antakse üle Liibanonile ehk siinne uurimine liidetakse Liibanonis käiva uurimisega ja kogu uurimise juhtimine antakse üle. Võimalikud on ka variandid, et Liibanonis langetatakse röövlite suhtes kohtuotsus või selgub, et kuriteo toimepanijaid ei ole võimalik leida ega kohtu alla anda.

Liibanoni võimud jälitasid laupäeva hilisõhtul kolme meest, kes on tagaotsitavad seoses seitsme eestlase röövimisega märtsis, ning üks neist sai haavata, kirjutas Liibanoni meedia, vahendas ERR Uudised.

Seoses eestlaste röövimisega on vahistatud rohkem kui 15 inimest, kuid võimud ei ole veel teinud kindlaks kuriteo korraldajate motiive.

Seitse ratturit rööviti 23. märtsil Bekaa orus ning pärast ligi neli kuud kestnud vangistust pääsesid nad 14. juulil vabadusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles