Raamat Liibanoni pantvangidraamast ilmub veebruaris

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Paluoja.
Madis Paluoja. Foto: Raigo Pajula / Postimees

 Liibanonis pantvangis olnud seitse eestlast sõlmisid raamatu-lepingu kirjastusega Go Reisiraamat ja raamat juhtunust peaks ilmuma järgmise aasta veebruaris.

Üheskoos antakse välja teos, milles kirjeldatakse pantvangistuses oldud aega ja sellega seotud asjaolusid.

Pantvangist pääsenuile tegid raamatu kirjutamise ettepaneku mitmed kirjastused.

«Väljavalitu puhul ei saanud määravaks finantsiline külg, vaid ühised arusaamad kirjutatavast,»  ütles endine pantvang Madis Paluoja.

«Usun, et valik minu juhitud pisikirjastuse kasuks langes põhjusel, et ränduritena mõistame poistega üksteist üsna hästi,» ütles kirjastaja Tiit Pruuli.

Pruuli sõnul ei taha nii nemad kui ka tema selle raamatuga äri teha, vaid eelkõige soovitakse tõetruult ja haaravalt kirjeldada seda, mis 114 päeva vältel Liibanonis ja Süürias juhtus.

«Kõiki, kes poiste saatusele kaasa elasid, huvitavad kindlasti paljud detailid alates sellest, millised olid vangistuse välised olud, kuni selleni, mis toimus meeste sügavates hingesoppides,» selgitas ta.

Raamatu kokkukirjutamiseks on sõlmitud leping Eesti Ekspressi ajakirjaniku Madis Jürgeniga.

«Me ei tee seda raamatut kiirustades, et jõulumüügile joosta. Planeeritav ilmumisaeg on järgmise aasta veebruar,» ütles tulevase teose kaasautor Madis Jürgen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles