Manilaiul avastati hulgaliselt salavõrke

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veest välja tõmmatud ebaseaduslikult püügile seatud nakkevõrgud. Pilt on illustratiivne.
Veest välja tõmmatud ebaseaduslikult püügile seatud nakkevõrgud. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Keskkonnainspektsiooni Pärnumaa inspektorid avastasid möödunud nädala lõpus Manilaiu ümbrusest 133 tähistamata ja märgistamata ehk ebaseaduslikult püügile seatud nakkevõrku, mis kõik olid ka lubatust väiksema silmasuurusega.

Võrgud asetsesid kaheksas jadas, neist kõige pikemas oli kokku 40 võrku, vahendas inspektsiooni pressiesindaja.

Keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni peainspektor-nõuniku Enn Keemani sõnul on Manilaiu ja ka Kihnu ümbruses salavõrkudega pidevalt probleeme. Sellist massilist rikkumist ehk nii suures koguses salavõrke ei ole teistes Lääne regiooni piirkondades tuvastatud.

Reedel avastatud püünised olid tõenäoliselt üsna hiljuti püügile seatud. Võrkudes olnud elujõulised kalad lasti vette tagasi. 72 kilo kala realiseeriti ning saadud tulu läheb riigituludesse.

Püügilt eemaldatud võrgud esialgu hoiustatakse, hiljem lähevad need hävitamisele.

Nädal varem eemaldasid inspektorid Manilaiu juurest 22 ebaseaduslikult püügile pandud võrku.

Kuna Manilaiu ja Kihnu ümbruses on salavõrgud jätkuvalt suureks probleemiks, kavatseb keskkonnainspektsioon selles piirkonnas järelevalvet veelgi tugevdada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles