Pentus: sügisistungjärgul tuleb jahiseaduse osas lahenduseni jõuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentus
Keskkonnaminister Keit Pentus Foto: Toomas Huik

Keskkonnaminister Keit Pentuse sõnul tuleb riigikogul teise istungjärgu jooksul muu hulgas leida lahendus ka palju kirgi tekitanud jahiseadusele.

«Sügisistungjärgu jooksul tuleb lahenduseni jõuda jahiseaduse muudatuste osas, ka on fookuses õhu puhtust puudutavad teemad, näiteks esitab Eesti 30. septembriks Euroopa Komisjonile elektrisektori moderniseerimiseks tehtavate investeeringute kava, mille üheks eesmärgiks on elektritootmise muutmine puhtamaks ja loodust hoidvamaks,» ütles Pentus BNSile.

Lisaks tuleb riigikogus kaasajastamisele kiirgusohutust puudutav seadusandlus – täpsustatakse kiirgushädaolukorrale reageerimist, radioaktiivsete ainete ja jäätmete riigi valdusse võtmist.

Pentuse sõnul ootab ees ka arutelu looduskaitse seaduse muutmise osas, kuna täpsustamist vajab näiteks parkide ja puistute kaitse regulatsioon. «Kuid selle raames on sobilik laiemalt läbi arutada, kuidas jõuame kõige paremini Eesti looduse kaitsmisel sellise olukorrani, kus keskkonna hoidmise ja muude valdkondade arendamise vahel oleks võrdusmärk,» sõnas ta.

«Kus looduse kaitsmine ja olemasolevate ressursside mõistlik ning säästlik kasutamine oleks midagi nii loomulikku, et täiendav administratiivne sekkumine ja uute kaitsealade ekstensiivne moodustamine oleks pigem erand kui reegel,» täpsustas minister.

Keskkonnateemadest on kavandatud selle aasta septembris ja oktoobris riigikogu menetlusse jõudva jäätmeseaduse, kiirgusseaduse, keskkonnaseire seaduse ja halduskoostööseaduse, looduskaitseseaduse, jäätmeseaduse ja pakendiseaduse ning välisõhu kaitse seaduse ja teiste seaduste muutmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles