Palo: lõimumine peab pihta hakkama lasteaiast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Rahvastikuminister Urve Palo hinnangul on vene nimede eestistamine lõimumise mõistes pseudoprobleem, tema hinnangul peaks integratsioon pihta hakkama juba lasteaiast.

Palole teeb muret see, et veel koolis käivad vene ja eesti noored ei puutu iga päev omavahel kokku ning see vajab tema arvates riigi sekkumist, vahendasid ERR uudised «Terevisiooni».

«Integratsioon on teadlik riigipoolne protsess ja haridussüsteem on siin a ja o,» märkis Palo. «Tegelikult peaks ikkagi integratsioon pihta hakkama lasteaiast," leidis ta.

Palo tõi näiteks Rootsi ja Ameerika lasteaiad, kus pannakse erineva emakeelega lapsed kokku ning iga päev õpetatakse neile riigikeelt.

Need on Palo sõnul olulised asjad, mida mujal tehakse ja ka meie oleme võimelised tegema. Samas möönis minister, et lasteaiad on kohalike omavalitsuste haldusalas ja riigil on nende töösse raskem sekkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles