Eestlane haaras teleripuldi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii valmib Eesti populaarseim telesari «Pilvede all». Ratastooli lükkab Ain Lutsepp.
Nii valmib Eesti populaarseim telesari «Pilvede all». Ratastooli lükkab Ain Lutsepp. Foto: Kanal 2

Kuu esimene täisnädal nihutas suvisel kordustehooajal üsna iseloomutu teletabeli taas tavapäraseks: esikohasaade kogus 20 000 vaatajat rohkem kui möödunud nädalal.



Nädala kümne vaadatuima saate seas teeb ilma Kanal 2 ja selle meelelahutusprogramm. Tabelisse jõudnud saadetest on sel hooajal esmakordselt ekraanil seitse. Liidrikohal troonib oodatult Kanal 2 hittseriaali «Pilvede all» kolmanda hooaja avaosa. Samasugust, st meelelahutuslikku tonaalsust kannab ka enamik teisi tabeliliikmeid. Kümne hulka mahtus vaid 2,5 publitsistikasaadet (kui «Võsareporter» poolpublitsistikaks lugeda).

Varem oleme esikümnes näinud ka «Reporterit» ja «Aktuaalset kaamerat». Nende puudumine ei tähenda, et huvi uudiste vastu kahanenud oleks. Lihtsalt iga päev eetris olev saade, mille tabelisse pääsu otsustab kõigi saadete keskmine vaatajanumber, ei suuda võistelda Eesti tippnäitlejatega kord nädalas näidatava seebiseriaaliga. «Uudistesaate vaatajatearv ei ole vähenenud. Nii «Aktuaalne kaamera» kui ka «Reporter» jäid oma vaatajaarvuga lihtsalt napilt esikümne läve taha,» ütles ERRi juhatuse liige Hanno Tomberg.

«ETV puhul on meile kõige tähtsam kontaktide arv – iga nädal on meiega kontaktis üle 700 000 inimese. Ja meie jaoks oli septembri esimene nädal oodatust parem. Septembri esimese täisnädalalaga on ETV tõusnud taas teleturu liidriks,» lisas ta.

TV 3 «Kättemaksukontor» jagab 9.–10. kohta saatega «Avameelselt». Kanali programmidirektorile Mikko Silvennoinenile see näitaja muret ei valmista.

«Meie peamine sihtgrupp on 18–49-aastased televaatajad ja selles segmendis oleme tugevad. Aga Emor mõõdab kõiki vaatajaid alates neljandast eluaastast,» lausus ta.

End pole veel saanud näidata TV 3 hooajauudis, rahajagamisviktoriin «Rahaauk», mis oli esimest korda eetris üleeile. Selle šansid oma nime esikümnes näha on küll õhukesed, sest TV 3 pani saate võistlema rahvaesindaja Peeter Võsa sotsiaalpornomagasiniga Kanal 2s.

«Hooaeg on alanud toredasti,» väljendas Kanal 2 programmijuht Olle Mirme tabelit uurides rahulolu. «Eelmised kaks hooaega on näidanud, et Eesti rahvas vajab seriaali «Pilvede all».»

Arvestades Kanal 2 hegemooniat edetabelis, võib mõista Mirme muretust selle üle, kas eile esimest korda eetrisse jõudnud seriaal «Kalevipojad» (loe kõrvalt arvustust – toim) esikümnesse pääsebki. Küll oktoobris algav «Tantsud tähtedega» vaatajad jälle teleripuldil nr 2 nuppu vajutama paneb.

TOP 10

VAADATumad SAAted (36. NÄDAL )
Vaatajaid saateminuti kohta

1.    «PILVEDE ALL»    Kanal 2    209 000
2.    «KODUTUNNE»    Kanal 2    207 000
3.    «PEALTNÄGIJA»    ETV    168 000
4.    «SALADUSED»    Kanal 2    156 000
5.    «PEREMEES OTSIB
    PERENAIST»    Kanal 2    151 000
6.    «VÕSAREPORTER»    Kanal 2    148 000
7.    «20 AASTAT HILJEM»    Kanal 2    145 000
8.    «ÄRAPANIJA»    Kanal 2    139 000
9.–10.    «KÄTTEMAKSUKONTOR»    TV 3    136 000
9.–10.    «AVAMEELSELT...»    Kanal 2    136 000
Sihtrühm: 4-aastased ja vanemad Eesti elanikud; periood: 05.09.–11.09.2011
Allikas: TNS EMOR

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles