Michal: ametiühingutega räägime ATSist siis, kui valmib eelnõu tekst

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Eleri Lõhmus/Valgamaalane

Justiitsminister Kristen Michal vastas Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) kriitikale, et neid ei kaasata avaliku teenistuse seaduse (ATS) muudatuste ettevalmistamisse, öeldes, et ametiühingutega saabki koostööd teha alles siis, kui valmib eelnõu esialgne tekst.

Michal selgitas, et kõigepealt arutatakse eelnõu põhimõtteid koalitsioonis ja põhivalikute tasemel. «Alles seejärel on meil kavas tehtud valikute põhjal esialgne eelnõu tekst kokku kirjutada. Siis on meil ka midagi, mida me teiste partneritega, sealhulgas ettevõtjate ja töövõtjate esindajatega, arutada saame,» ütles Michal.

Minister rõhutas, et loomulikult oodatakse ka EAKLilt sisukat panust avaliku teenistuse kaasaegsemaks ning dünaamilisemaks muutmisel. «Uue avaliku teenistuse seaduse puhul on kahtlemata tegemist suure reformiga ja ma olen kindel, et ametiühingud ei ole täna Kreeka majandusmudeli advokaadid, kus arutu hulk soodustusi on viinud hoopis töötajate jaoks halva olukorrani,» jätkas Michal.

«Seega tulevad kohtumised ka ametiühingute juhtidega, kuid need ei saa toimuda enne, kui meil on koalitsioonipartneriga paika pandud eelnõu struktuur – usun, et see on igati mõistetav põhimõte,» ütles minister. Ta lisas, et eelnõud plaanitakse menetleda rahulikus tempos ja esialgne kava on see jõustada 1. jaanuarist 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles