Timberg: Haapsalu põlengut võinuks põhjalikumalt uurida

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti peadirektor Kalev Timberg
Päästeameti peadirektor Kalev Timberg Foto: Peeter Langovits

Haapsalu lastekodu põlengu uurimine oleks võinud olla põhjalikum ja järeldused adekvaatsemad, ütles päästeameti peadirektor Kalev Timberg.

Päästeameti juht leiab, et uurimine viidi läbi vastavalt seadusandlusele, kuid kõiki asju saab teha paremini, vahendab ERR Uudised.

Tema sõnul oli Haapsalu lastekodu võrreldes paljude teistega õnnetuseks üle keskmise hästi ette valmistunud, paljud Eesti hoolekandeasutused asuvad aga vanades mõisahoonetes.

Timberg ütles, et õnnetuste vältimiseks tuleb täita kõiki ohutusreegleid, tagada inimeste lihtne evakueerimine ja tuletõkkeuste olemasolu ning tagada nõuete ajaga kaasaskäimine, mille osas praegu on Eestis natuke maha jäädud.

Väga tähtis on Timbergi sõnul ka see, et omanikud päästeameti ettekirjutustele tähelepanu pööraks ja probleemide lahendamisel täit vastutust tunneksid ega põhjendaks nõuete rikkumist rahapuudusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles