Soojendav kanasupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojendav kanasupp
Soojendav kanasupp Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

35 min

270 kcal

500 g kanarinnafileed, kuubikuteks –u. 2,5 cm suurusteks)- lõigatud (või kanafileeribasid)

½-1 sl tsilli(pipra)kastet (tabasco või muu)

1-1,2 l kanapuljongit (kuubikust)

3 suurt spl maapähklivõid (peanut butter, müüakse purgis ja nutellade-pähklikreemide kõrval, Rimis müügil olev pähklivõi ei ole magus!)

2 sl tomatpastat

4-5 sl võid

3 suuremat hakitud sibulat (kokku 4 dl)

2 väiksemat suvikõrvitsat, kuubikuteks lõigatud (või jämedalt riivitud)

2 sl jahu

1 purk konserveeritud hakitud tomateid (nõruta pisut vedelikust) või 2, 5 dl hakitud värskeid tomateid

Sega kanapalad piprakastme, puista lisaks soola-musta pipart. Klopi vispliga kuuma puljongisse tomatipasta ning pähklivõi. Kuumuta potis või ja prae ses sibulat-suvikõrvitsat u. 6-8 minuti jagu. Tõsta lisaks kanapalad. Kui liha pealt kenasti heledaks tõmbunud, puista peale jahu ning sega kogu kraam korralikult läbi. Minutipärast vala pannitäiele lisaks puljong ning tomatid. Kuumuta keema nig keera hauta madalamal kuumusel seni kuni kanapalad seest heledad(roosakas toon kadunud) kuid siiski veel mahlased (5-8 minutit).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles