Ministeerium sulgeb riikliku eksamikeskuse

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksamikeskuse koordineerida on ka riigieksamite korraldamine
Eksamikeskuse koordineerida on ka riigieksamite korraldamine Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridusministeerium valmistab ette Riikliku Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskuse sulgemist, selle ülesanded antakse uue aasta algusest üle sihtasutusele Innove.

Sisuliselt on kavas kahe asutuse ühendamine, formaalselt tähendab see aga eksamikeskuse tegevuse lõpetamist ja ülesannete üleviimist riigi sihtasutusse Innove. Uue struktuuriga Innove peaks käivituma tuleva aasta 1. jaanuarist.

Haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna juht Tarmu Kurm põhendas muudatuste vajadust sellega, et ministeeriumi valitsemisalas on praegu palju asutusi ning mitmed vastutusvaldkonnad on nende vahel pihustatud. «Ümberkorralduse eesmärk on vähendada juhtimise killustatust ning kasutada olemasolevaid ressursse targemini ja suunatumalt,» ütles Kurm.

«Alates suvest on toimunud ministeeriumi ametnike ning Innove ja REKKi juhtide koostöös uue
struktuuri kavandamine, mille eesmärgiks on hetkel ühes majas tegutsevate asutuste sarnased funktsioonid ühendada ühise juhtimise alla,» ütles ta.

Uue SA Innove struktuuri saab plaanide kohaselt kolm agentuuri: üldhariduse ja seire agentuuri, kutsehariduse agentuuri ja struktuuritoetuste agentuuri. «Võimalik on üksikute funktsioonide ületulek haridus- ja teadusministeeriumisse,» lisas Kurm.

Eksamikeskuses on praegu 85 töötajat ja Innoves 76 töötajat. «Nende koosseisude piirides kavandame jätkata tööd uues struktuuris. Koondamise plaani ei ole,» kinnitas Kurm.

«Niisuguse ühtse ja tugeva asutuse loomine on igati otstarbekas, konsolideerib juhtimist ja ilmselt hoiab kokku ka ressursse,» ütles haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo valitsuse pressikonverentsil.

«Neid samme on veel kavas, asutuste arv peab kordades vähenema haridusministeeriumi tipptasemel samamoodi.»

Eksamikeskuse põhiülesanne on riikliku haridus- ja keelepoliitika elluviimine alus-, põhi- ja keskhariduse ning kutse- ja täiskasvanuhariduse valdkonnas.

Elukestva õppe arendamise sihtasutuse Innove eesmärk on haridus- ja arendusprogrammide ning -projektide elluviimine, samuti euroliidu struktuuritoetuste rakendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles