Imiku röövijad pääsesid tingimisi karistusega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imik.
Imik. Foto: Panther Media/Scanpix

Tartu maakohtu Valga kohtumaja mõistis täna kuus neidu vanuses 16-17 süüdi mitmetes kuritegudes, sealhulgas ühe imiku varguses ning määras neile tingimisi vanglakaristused.

Kohus mõistis neiud kokkuleppemenetluses süüdi röövimises, varguses, piinamises, ebaseaduslikus vabaduse võtmises, avaliku korra raskes rikkumises ning kaks neidu lisaks ka võõra lapse hõivamises, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ERRi uudisteportaalile.

Kohus mõistis neidudele erineva pikkusega tingimisi vangistused ning katseaja ja määras nad ka kriminaalhooldaja järelevalve alla.

Süüdistuse järgi peksid neiud Valgas korduvalt oma kaht eakaaslasest neidu, samuti võtsid ühelt neiult ebaseaduslikult vabaduse ning viisid ühe maja eest vankriga koos minema seitsme kuu vanuse lapse, kes siiski tagastati peatselt vanematele.

Kuna süüdistatavad ja kannatanud on alaealised, siis nende isikuandmeid ei avaldata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles