Tammsalu: Eesti päästjate töökorraldus on kulukas

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästja põlengut kustutamas. Pilt on illustratiivne.
Päästja põlengut kustutamas. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti päästjad käivad tööl 24tunnises vahetuses, millele järgneb kolm vaba päeva, kuid võrreldes mitmete Euroopa riikide päästesüsteemiga on see kallis ja kulukas, ütles päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu.

Paljudes riikides käivad päästjad tööl 12tunnistes vahetustes, kusjuures sageli ei tasustata kogu tööl oldud aega sajaprotsendiliselt, kuna vahetusest on nad väljakutsel üsna väikse osa ajast, vahendas ERR uudisteportaal Alo Tammsalu intervjuud Vikerraadio saates «Uudis +7.

Sellisel juhul käivad mehed tema sõnul tihedamini tööl ning vaja läheb vähem päästjaid ning Tammsalu sõnul pole välistatud, et ka Eesti tulevikus sellise suuna võtab.

Teine alternatiiv on tema sõnul vähendada komandode ja päästjate arvu ning kasutada raha allesjäävate inimeste jaoks, see on aga laiema ühiskondliku arutelu küsimus.

Tammsalu sõnul on komandopunktide tihedus ja päästjate arv Eestis veidi suurem kui teistes riikides, kuid ametnik rõhutas, et enamikus Euroopa riikides on tulekahjude arv väiksem, kuna seal on inimeste riskikäitumine teistsugune kui Eestis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles