Mihkelson ja Mikser kohtusid Pekingis Hiina asevälisministriga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipp.
Hiina lipp. Foto: SCANPIX

NATO Parlamentaarse Assamblee delegatsiooni koosseisus Hiinas visiidil viibivad riigikogu liikmed Marko Mihkelson ja Sven Mikser kohtusid eile Pekingis Hiina asevälisministri Fu Yingiga.

Kohtumisel, kus osalesid kokku 22 parlamendisaadikut 12 NATO liikmesriigist, räägiti aktuaalsetel välispoliitilistel teemadel Hiina suhtumisest NATOsse kuni küberjulgeolekuni välja.

«Varem Hiina suursaadikuna Londonis töötanud proua Fu ei teinud saladust, et ametlikule Pekingile on NATO senini halva kuulsusega organisatsioon. Samas jättis aseminister oma valdkonda väga hästi tundva diplomaadi mulje, kes oli küsimustele vastates avameelselt otsekohene,» kirjeldas kohtumist NATO Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni juht Marko Mihkelson.

Ta rõhutas, et tegemist oli üldse esimese NATO assamblee poliitikakomitee visiidiga Hiina. «Vaatamata mõneti krobelistele ja kohati varjamatut umbusku sisaldanud kohtumistele andis see visiit kindlasti juurde edasise võimaliku dialoogi laiendamisele Hiina ning NATO vahel. Seda enam, et Hiina on alates 2009. aastast aktiivselt osalemas piraatlusevastases operatsioonis Adeni lahes,» ütles Mihkelson.

Lisaks asevälisministrile kohtusid saadikud Hiina Kommunistliku Partei Keskkomitee rahvusvahelise osakonna aseministri Yu Hongjuni, Hiina kaitseministeeriumi vanemkoloneli Zhou Bo, Saksamaa suursaadikuga Hiinas Michael Schaeferi ning julgeolekuekspertidega Pekingis ja Shanghais. Samuti külastasid NATO assamblee saadikud Hiina Rahvavabastusarmee 6. soomusdiviisi Pekingi lähistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles