TV3: geinoored käivad end koolides tutvustamas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikerkaarevärvides lipp sümboliseerib homode võrdseid õigusi.
Vikerkaarevärvides lipp sümboliseerib homode võrdseid õigusi. Foto: SCANPIX

Koostöös Avatud Eesti Fondiga tähistavad MTÜ Eesti Gei Noored demokraatia nädalat, mille raames käiakse gümnaasiuminoortele jutustamas, miks peaks homoseksuaalidest, aga ka teistest ühiskonnas tõrjutud inimestest hoolima ja millised on geiõigused.

TV3 uudised jälgisid üht sellist loengut Haapsalu kutsehariduskeskuses, kus üheksa noormeest end eneseväljendusega tagasi ei hoidnud.

Eesti tuntuim homoaktivist Lisette Kampus rääkis õpilastele pikema demokraatiateemalise loengu järel, et homodel puudub abiellumise võimalus ning jagas oma isiklikke kogemusi «kapist välja tulemisel».

«Mulle isiklikult väga meeldis, et kuulajateks olid just poised, sest tihtipeale võib poistel olla seoses selle teemaga küsimusi, mida ei ole võimalik päris igas ringkonnas küsida,» rääkis Kampus.

Tema sõnul on loengute eesmärgiks informatsiooni jagamine ning see, kuidas keegi pärast homodesse suhtub, jäägu igaühe enda otsustada.

Teada on, et näiteks Pärnu Sütevaka gümnaasium ei soovinud samast loengust telekajastust, kuna pidas teemat liiga pikantseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles