Eestis hoiavad kriisi puhuks toiduvarusid tootjad

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukappi võiks varuda erinevaid konserve.
Toidukappi võiks varuda erinevaid konserve. Foto: Sille Annuk / Postimees

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles, et Eestis ei ole kriiside jaoks riiklikku toiduvarude keskladu, vaid varusid säilitavad tootjad ja jaemüüjad.

Seeder ütles ETV saates «Ringvaade», et seaduse kohaselt on Eestis kogu elanikkonnale vaja võimaliku kriisi tekkimisel seitsme päeva toiduvaru, vahendab ERR Uudised.

Seedri sõnul peaksid ideaalis niisugused varud olemas olema ning lisaks neile ka kaitseväele mõeldud mobilisatsioonivarud, mis on praegu ka reaalselt olemas.

Minister selgitas, et toiduvaru tagatakse lepingutega eraõiguslike juriidiliste isikutega, et nad vastavat kogust kindlas kohas hoiaksid ja et see oleks ka õigel ajal alati kättesaadav.

Seedri sõnul ei ole püstitatud eesmärk kogu toiduvarude osas lepingutega kaetud, kuid inimesed muretsema ei peaks, kuna vajadusel lastakse käiku varude sundvõõrandamine kaubandusest, tööstusest ja hulgiladudest, mis on ka seaduses ette nähtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles