Ametnikud otsivad pättidele tööd

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asenduskaristuseks sobib hästi ka lume rookimine.
Asenduskaristuseks sobib hästi ka lume rookimine. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Võru kriminaalhooldusametnikud otsivad uusi koostööpartnereid, et pakkuda õigusrikkujatele võimalust teha üldkasulikul tööl, mida määratakse kergemate õigusrikkumiste puhul asenduskaristusena.

Võrumaal on praegu vangistuse asemel üldkasuliku töö valinud üle 50 süüdimõistetu, tööd neile aga napib, kuigi Tartu vangla kriminaalhooldusosakonna Võru talitus teeb koostööd nii Võru linnavalitsuse, kohalike vallavalitsustega kui ka Kaitseliiduga, kes on rakendanud üldkasuliku töö tegijaid eelkõige heakorratöödel, kirjutab Võrumaa Teataja.

«Mõni on väga huvitatud, et saaks oma tunnid kiiresti ära teha, ja on selleks isegi palgata puhkust võtnud,» rääkis kriminaalhooldusametnik Kätlin Kelner, kes tegeleb üldkasuliku töö tegijatega Võru talituses.

Tartu vangla kriminaalhooldusosakonna Võru talituse juhataja Riina Mandel ütles, et üldkasuliku töö tegijad on enamikus roolijoodikud ning kelmuste ja pisivargustega vahele jäänud inimesed, kes on kriminaalhooldustalituse järelevalve all.

Kõige paremini sobivad tööd, mis ei vaja eriettevalmistust, näiteks väli-, koristus-, heakorra-, sortimis-, remondi- ja transporditööd. Hea oleks, kui neid töid saaks teha ka õhtuti ja nädalalõppudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles