Lukas: IRLi uus juht tuleb nn äraostmatute seast

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonnakaaslased Tõnis Lukas ja Mart Laar.
Erakonnakaaslased Tõnis Lukas ja Mart Laar. Foto: Raigo Pajula

Kunagine Isamaaliidu juht ja praegune IRLi parlamendisaadik Tõnis Lukas usub, et partei uus juht tuleb nn äraostmatute ehk siseminister Ken-Marti Vaheri ümber koondunud seltskonna seast.

«Ma mõistan Marti ja arvan, et ta otsus on õige. Arvan, et see on personaalne otsus,» rääkis Lukas ERRi uudisteportaalile.

Kes võiks saada IRLi uueks juhiks, seda Lukas nimeliselt pakkuda ei soovinud. «Ootan põnevusega, kes nn äraostmatutest hakkab Res Publicat juhtima.»

Seejuures ei kasutanud Lukas kordagi partei õiget nime ehk Isamaa ja Res Publica Liitu, vaid rõhutas sõnapaari Res Publica, andes sellega mõista, milline tiib parteis ohje hoiab ning millisest seltskonnast uus erakonna juht tuleb.

Laar ise pakkus rahvusringhäälingu raadiouudistega vesteldes, et vähemalt üks tugev uus IRLi liidri kandidaat saab tulema seniste parteitute ridadest. Ta märkis samas, et ka erakonnas endas on palju tugevaid isiksusi.

Mart Laar ütles tänasele Postimehele antud intervjuus, et taandub paari kuu pärast erakonna juhtimisest, kuid soovib jätkata siiski partei liikme ja kaitseministrina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles