Viljandi Kultuuriakadeemia võidutöid näeb Rotermanni soolalaos

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursile laekus 25 tööd, neist parimaks tunnistati töö märgusõnaga
«Põlendik», mille autorid on Helina Lass, Sten-Mark Mändmaa, Indrek Peil,
Heidi Urb ja Siiri Vallner arhitektuuribüroost Kavakava OÜ.
Konkursile laekus 25 tööd, neist parimaks tunnistati töö märgusõnaga «Põlendik», mille autorid on Helina Lass, Sten-Mark Mändmaa, Indrek Peil, Heidi Urb ja Siiri Vallner arhitektuuribüroost Kavakava OÜ. Foto: Viljandi kultuuriakadeemia

Alates 10. detsembrist on Rotermanni soolalao esimesel korrusel nn valges galeriis eksponeeritud Viljandi Kultuuriakadeemia uue hoone võidutööd.

Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia (TÜ VKA) arhitektuurivõistluse eesmärk oli leida arhitektuurne lahendus kultuuriakadeemia loomeinkubaatori ja lavakunstide õppehoonele (Lossi 21) ning kohvikule (Lossi 25), vahendas Eesti Arhitektuurimuuseumi pressiteade.

Uuest õppehoonest peaks tulevikus kujunema linnaehituslik atraktiivne tõmbekeskus ja Viljandi kultuurielu aktiivne süda.

Terviklahendus ühendab TÜ VKA lavakunstide osakonna ruumid ning suure auditooriumi, Viljandi linna avalik kinosaali ja loomemajanduse inkubaatori ning kohviku.

Konkursile laekus 25 tööd, neist parimaks tunnistati töö märgusõnaga «Põlendik», mille autorid on Helina Lass, Sten-Mark Mändmaa, Indrek Peil, Heidi Urb ja Siiri Vallner arhitektuuribüroost Kavakava OÜ.

Teise koha vääriliseks hinnati kavand «Termiit» (autor Ott Kadarik koostöös Vladimir Dzyuba ja Krista Saluveeriga) ja kolmanda koha pälvis «Will ja Indie» (autorid Merle Kinks, Martin Kinks, Risto Parve, Kai Süda ja Margit Valma.).

Ostupreemia teenis lahendus «Müür» (Villem Tomiste, Mihkel Tüür ja Reedik Poompuu arhitektuuribüroost OÜ AB Kosmos) ning positiivseid esmaemotsioone pakkuva ideekavandina märgiti eraldi ära «Loomaja» (Arhitektuuribüroo Eek&Mutso OÜ, arhitektid Madis Eek, Margit Mutso, Kristel Jaanus, Reio Avaste, Kristi Põldme ja Raido Kuurmaa).

Esikoha preemia suurus oli 240 000 krooni. Konkursi korraldas Tartu Ülikool koostöös Eesti Kultuurkapitaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles