Tarand IRLi esimeheks kandideerimisest: see on saladus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendikandidaat Indrek Tarand.
Presidendikandidaat Indrek Tarand. Foto: Toomas Huik

Parteitu Euroopa Parlamendi liige Indrek Tarand ei kinnita ega lükka ümber kavatsust kandideerida Isamaa ja Res Publica liidu (IRL) uueks esimeheks, kuigi partei juhi kohalt peagi taanduda kavatsev Mart Laar viitas võimalikule parteivälisele liidrikandidaadile.

«Mina ei oska ütelda, keda Laar silmas pidas, aga väljaspool parteisid olen mina väga tugev kandidaat muidugi,» ütles Tarand BNSile. Samas ei nõustunud Tarand kommenteerima, kas ta valmistub IRLi esimeheks kandideerima. «See on saladus,» ütles ta.

Laari kavandatav taandumine parteipoliitikast Tarandile siiski üllatusena ei tulnud. «Ma olen ju natuke kursis, mida inimesed mõtlevad ja teevad. Üllatav see ei olnud.»

IRLi juhi kohalt peagi taanduda kavatsev Mart Laar viitas, et üks tugev uus liidrikandidaat tuleb väljastpoolt parteilist tausta. «Arvan, et vähemalt üks väga tugev kandidaat on, kes tuleb väljastpoolt parteilist tausta, parteilise minevikuga tausta,» ütles ta ERRi raadiouudistele.

Endine peaminister, IRLi esimees Mart Laar kinnitas Postimehele antud intervjuus, et enam ta erakonna esimeheks ei kandideeri, mistõttu mõne järgneva kuu jooksul peab partei leidma uue liidri.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles