Voog: IRLi toetust kasvataks positiivsust süstiv juht

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

TNS Emori uuringueksperdi Aivar Voogi hinnangul hakkab Mart Laari taandumise mõjul IRLi toetus arvamusküsitlustes rohkem kõikuma ning enim määravaks saab uue juhi isik.

«Mart Laari lahkumine IRLi juhi kohalt võib muuta erakonna toetusnumbrid ebastabiilsemaks,» rääkis Voog Posrtimees.ee’le.

Muutuse pikemaajalisem suund sõltub tema sõnul erakonna uue juhi isikust ehk sellest, kuivõrd suudab Laari järeltulija hoida erakonnas positiivset tegutsemistahet, lisada uut energiat.

«Ma arvan, et olulisem kui potentsiaalsete valijate eelhoiakute erinevused nüanssides võimalike uute juhtide suhtes on erakonna enda võimekus leida IRLi liikmete valdava enamuse jaoks aktsepteeritud kandidaat, kes suudaks tuua ka uut tegutsemistahet erakonda.»

Mart Laar ütles tänasele Postimehele antud intervjuus, et taandub paari kuu pärast erakonna esimehe kohalt, kuid soovib jätkata siiski partei liikme ja kaitseministrina.

Augustis toetas TNS Emori andmetel Reformierakonda 29, sotsiaaldemokraate 24, Keskerakonda 21 ning Isamaa ja Res Publica Liitu 18 protsenti küsitletutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles