Ergma jätab enda kandideerimise lahtiseks

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi poliitikud Ene Ergma, Mart Laar ja Ken-Marti Vaher.
IRLi poliitikud Ene Ergma, Mart Laar ja Ken-Marti Vaher. Foto: Toomas Huik

Tänases Postimehes mainitakse ühe võimaliku kandidaadina IRLi esimeheks Ene Ergmat, kes ise aga ei taha hetkel öelda, kas oleks valmis uue aasta alguses ametist taanduva Mart Laari järeltulijaks kandideerima või mitte.

Mida toob kaasa Laari otsus taanduda IRLile ja Eestile üldisemalt?

Esiteks, Mart Laar ei taandu Eesti poliitikast, vaid mõne kuu pärast erakonna juhtimisest. Mart on olnud väga edukas IRLi juht just kõige keerulisemal ajal, millal kaks erakonda ühinesid, ning IRL kandis valitsusvastutust Eesti jaoks rasketel aastatel 2008-2010. Mart on väga andekas inimene ja minu arvates ta suudab veel palju ära teha. Usun, et me kuuleme Mardist veel kaua.

Kes võiks saada Laari järel IRLi uueks esimeheks?

Üldkoguni on veel küllalt aega ja IRLis on olemas mitmeid väga häid kandidaate, kes võiks jätkata erakonna esimehena. Ma ei armasta kohvipaksult ennustamist ja seetõttu ei paku välja reaalseid nimesid.

Aruteludest käib läbi ka teie nimi. Kas te oleksite valmis kandideerima Laari järeltulijaks parteijuhi kohal, kui teile see ettepanek tehtaks?

Ma olen alati armastanud tegutseda konkreetses ajas ja situatsioonis ning seetõttu ei kujutle end olukorda «kas oleksin valmis». Kui selline konkreetne ettepanek tehakse, siis vastan konkreetselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles