Omavalitsusliidu juht: Aaviksoo jäi oma ideedega hiljaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meibaum / Virumaa Teataja

Eesti Maaomavalitsuste Liidu (EMOVL) tegevjuht Ott Kasuri leiab, et haridusministeeriumi kava muuta alates järgmisest aastast riigilt kohalikele omavalitsustele eraldatava haridustoetuse korda, toodi lagedale liiga hilja.

Valitsuskomisjoni ja Omavalitsusliitude Koostöökogu delegatsioonil on läbirääkimiste protseduur 2012. aasta riigieelarve osas pooleli, kuid juunis kirjutati alla vaheprotokollile. «Täna tegelikult pole võimalik vaheprotokollis fikseeritut pea peale keerata ehk täna pole võimalik neid haridus- ja teadusministeeriumi ettepanekuid selliselt menetleda,» rääkis Kasuri. Lõpp-protokoll saab allkirjad juba järgmisel esmaspäeval, lisas ta.

«Täna ei ole võimalik neid tingimusi kohe selliselt muuta, selle üle tuleb teha arutelusid ja siis alles kujundada välja need seisukohad,» ütles Kasuri.

Kasuri selgitas, et vaheprotokollis on kokku lepitud, kuidas riigieelarvest kohalikke omavalitsusi finantseeritakse, kuidas kujuneb nende tulubaas ja kuidas eraldatakse neile haridustoetust. «Siin on vastavad eelkokkulepped juba töörühmades sõlmitud. Täna tulla välja sellise muudatusettepanekuga ei ole päris korrektne,» ütles Kasuri.

Haridusministeerium teatas täna, et soovib muuta alates tuleva aasta 1. jaanuarist riigilt kohalikele omavalitsustele eraldatava haridustoetuse korda nii, et see jaguneks sihtotstarbeliselt põhikooli- ja gümnaasiumiastme vahel.

Ettepaneku järgi ei saa enam põhiharidusele mõeldud vahendeid kasutada gümnaasiumihariduse rahastamiseks ja vastupidi. Erandite tegemine on võimalik kohaliku omavalitsuse põhjendatud taotluste alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles