Vargal lasub süüdistus talle peale sattunud kannatanu poomises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jõhvis algas lõppeval nädalal protsess mehe üle, kes süüdistuse järgi läks võõrasse korterisse vargile ning kui korteriperemees talle peale sattus, poos kannatanu üles.

Eeluurimisel kogutud andmetel pani 23-aastane Aleksandr võika kuritöö toime tunamullu oktoobri keskel, kui läks koos 25-aastase Alekseiga Kiviõlis ühte korterisse vargile.

Kuigi korteriperemees magas samal ajal sündmuskohal, ei kohkunud vargad tagasi, vaid asusid võõraid asju põue toppima. Varguse ajal ärkas korteriperemees lõpuks siiski üles, mille peale Aleksei hüppas aknast välja ja pistis jooksu, Aleksandr otsustas aga kannatanut rünnata.

Noormees lõi ohvrit esmalt mutrivõtmega, seejärel aga poos kuritöö varjamiseks mehe vannitoa ukse külge üles. Seejärel korjas Aleksandr korterist väärtuslikumad asjad kokku ja lahkus, tuvastas politsei.

Ühtlasi selgus eeluurimisel, et Aleksandr pani kuritöö toime ka sama aasta 6. oktoobril, kui tungis akna kaudu Kiviõlis võõrasse korterisse ja röövis seal viibinult erinevaid asju. Lisaks sooritas ta mullu oktoobrist kuni tänavu jaanuarini Kiviõlis viis korterivargust.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Aleksandr süüdistuse röövmõrvas, röövimises ja varguses, mis süüdimõistmisel võivad talle tuua kuni eluaegse vangistuse. Alekseid süüdistab prokuratuur varguses ja röövimises, mille eest näeb karistusseadustik ette kuni kümneaastase vangistuse.

Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttoneni sõnul on julma süüteo kohtuprotsess planeeritud kuni oktoobri alguseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles