Eesti ratturite röövijatele korraldati haarang

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni julgeolekujõud Bekaa orus.
Liibanoni julgeolekujõud Bekaa orus. Foto: SCANPIX

Märtsis Liibanonis röövitud ja juulis vabastatud seitsme eestlase röövi organiseerimises kahtlustatavatele eile Bekaa orus korraldatud haarangus sai vigastada kaks julgeolekutöötajat.

Liibanoni politsei esindaja kinnitusel toimus haarang Liibanoni idaosas Zahle linna lähedal, kus eestlased 23. märtsil ka rööviti. Puhkenud tulevahetuses sai viga kaks julgeolekutöötajat, neist ühe seisund on kriitiline, vahendas uudistevõrk AFP.

«Kaks meie patrullautot sattusid tule alla, kui nad ületasid Shtaurat Jlalaga ühendavat silda,» kirjeldas julgeolekuallikas, kelle kinnitusel avati korrakaitsjate pihta tuli autost, mis oli mõned tunnid varem ärandatud.

Liibanoni uudisteportaali Naharnet teatel oli näomaskides ründajaid kolm. Varastatud Mercedes leiti aga hiljem põlema süüdatuna Jeb Jenini lähedalt.

Julgeolekuallika kinnitusel oli Liibanoni sisejulgeolekujõududel (ISF) kavas korraldada haarang seitsme eestlase röövi arvatavatele korraldajatele. Sel nädalal on toimunud julgeolekutöötajate ja arvatavate röövi organiseerijate vahel korduvalt tulevahetusi.

Liibanoni julgeolekujõudude (ISF) kindralmajori Ashraf Rifi sõnul kuuluvad eestlaste rööviga seotud isikud al-Hujairi võrgustikku. Al-Liwaa päevalehe väitel kuulub võrgustikku üle 17 inimese.

«On võimalik, et inimrööve tuleb veel, kuna mitmed võrgustiku liikmed on endiselt redus,» lisas julgeolekuallikas AFP-le. «Nad on endiselt ohuks meie riigile ja julgeolekule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles