Paet osaleb ÜRO peaassamblee avanädalal New Yorgis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO hoone New Yorgis, kus toimub ÜRO järjekordne peaassamblee.
ÜRO hoone New Yorgis, kus toimub ÜRO järjekordne peaassamblee. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet osaleb 19. kuni 24. septembrini New Yorgis ÜRO peaassamblee 66. istungjärgu avanädalal ja selle raames toimuval Euroopa Liidu ministrite nädalal.

19. septembril esineb välisminister Paet sõnavõtuga peaassamblee raames toimuval mittenakkuslikke haigusi käsitleval kõrgetasemelisel kohtumisel, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Samuti on ministril kavas kohtumised Jordaania ning Indoneesia välisministriga ja diplomaatiliste suhete sõlmimine Nauruga.

20. septembril osaleb Paet Euroopa Liidu ja Venemaa välisministrite kohtumisel, frankofoonia riikide välisministrite kohtumisel ja võtab osa aruteludest Palestiina staatuse küsimuses.

Samuti on välisminister Paetil kavas kohtumine Georgia välisministriga.

22. septembril osaleb Paet Euroopa Liidu ja USA välisministrite kohtumisel, esineb sõnavõtuga tuumaohutuse teemalisel kõrgetasemelisel üritusel ning kohtub Ameerika Juudi Komitee esindajatega.

Samuti osaleb välisminister Paet Rahvusvahelise Kriminaalkohtu teemasid käsitleval kohtumisel.

22. septembril osaleb välisminister ka USA riigisekretäri õhtusöögil.

23. septembril kohtub välisminister Paet Suurbritannia asevälisministri ja Human Rights Watchi esimehega.

Samuti on kavas diplomaatiliste suhete sõlmimine Lesothoga.

ÜRO peaassamblee avanädala raames on välisminister Paetil kavas veel kahepoolsed kohtumised Tai, Iisraeli, Brasiilia ja Palestiina välisministriga.

19. septembril lendab ka president Toomas Hendrik Ilves töövisiidile USAsse, et osaleda New Yorgis toimuval ÜRO Peaassamblee 66. istungjärgul. Eesti riigipea kõneleb maailmaorganisatsiooni ees peaassamblee ülddebatil 21. septembril Eesti aja järgi eeldatavasti kella 19.30 ja 20 vahel. Ilves räägib oma kõnes ÜRO rollist 21. sajandil, aga samuti näiteks Araabia kevadest, küberohtudest ja keskkonnaprobleemidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles